Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Musik

1. Musik för Vata, Pitta och Kapha

Enligt den vediska kunskapstraditionen består universum av vibrationer. Musik, det mänskliga hjärtats vibrerande impulser, kan ha en subtil och samtidigt kraftfullt läkande verkan. Att en stund varje dag lyssna till lämplig musik kan ge ro, klarhet eller stimulans.

Musikerna Bruce och Brian BecVar har i samarbete med Dr Deepak Chopra och Dr David Simon tagit fram musiken för Vata, Pitta respektive Kapha. Instrumenten är akustisk gitarr, harpa, bas, klaviatur och flöjt. Melodierna har utformats för att skapa harmoni mellan omgivning-kropp-sinnesjäl. De är mycket uppskattade.

CD VataVata-balanserande

Långsam, mjuk, fyllig, rogivande. Särskilt lämplig kl 02-06, 14-18 + vid sänggående. När som helst under Vata-årstid och om du har en Vata-obalans.

 

CD PittaPitta-balanserande

Medeltempo, klar, ren, fräsch, svalkande, lugnande. Särskilt lämplig kl 10-14 och 22-02. När som helst under Pitta-årstid och om du har en Pitta-obalans.

 

CD KaphaKapha-balanserande

Livlig, sprittande, uppiggande, stimulerande. Särskilt lämplig kl 06-10 och 18-22. När som helst under Kapha-årstid och om du har en Kapha-obalans.

 

2. Musik med Miten och Premal

Dessa artister har klivit rakt in i våra hjärtan, och vi säljer deras musik för att vi själva tycker så mycket om den. Premal, eller Deva Premal, fick från sin far höra Gayatri Mantra reciteras dagligen redan då hon låg i mammas mage, och har sedan dess med sin underbara stämma sjungit tonsatta mantran på sitt subtila och samtidigt kraftfulla sätt. Miten har ett förflutet som gammal pop-musiker, och efter en längre tids vistelse i Indien ändrade han repertoar. Han skriver egen musik med engelsk text, sjunger och spelar gitarr med en läcker klang.

Miten och Premal gör skivor var för sig och tillsammans. De lever och turnerar tillsammans och håller varje år i augusti en 9-dagars workshop på Corfu.

Om du inte känner till Miten och Premals musik rekommenderar vi t ex Satsang som visar flera sidor av deras musik. Vi markerar annars deras populäraste med en kommentar. Den senaste inspelningen överst.

In Concert 

+ en bonus dvd på 2 timmar

Miten och Premal tillsammans med den nepalesiske flöjtisten Manoose. Upptagen vid två intima koncerter vid Byron Bay, Australien, 2008. Inkluderar 6 tidigare outgivna nummer. 2009.

Soul in Wonder

Mitens egna kompositioner, framförda tillsammans med Premal, kombinerat med tonsatta traditionella mantran. 2007.

Moola Mantra

Deva Premal gör fem olika tolkningar av det klassiska Moola Mantra som hedrar det gudomliga ljuset i alla varelser, och firar de manliga och kvinnliga energiernas dans när de förenas. Skivan flyter som en helig flod omgiven av bansuriflöjt, dotar, tablas, cello och en stråkkvartett tillsammans med Deva Premals gyllene röst. En kraftfull upplevelse. 2007.

Dakshina

På hennes fjärde inspelning med heliga mantran ger Deva Premal oss en cd som visar hennes fantastiska röst. Hon omges av de bästa musiker och traditionella instrument. Det är ett mycket eteriskt, meditativt och hypnotiskt album. Än en gång visar Deva Premal oss att rösten och framförandet står som mall för andra artister, med sitt broderi av olika lager av röster blir denna cd ett perfekt litet tempel för att komma åt vår inre visdom och att hedra den gudomliga sanning som bor inom oss alla. 2005

Songs for the Inner Lover

- en av de mer uppskattade

Mitens första egna skiva på 6 år, ett kraftfullt och passionerat kärleksarbete. Miten och Premals musik talar till hjärtat och berör dig i själen. Ett musikaliskt testamente med självacceptens förlösande kraft. Tillsammans med Deva Premals vokala harmonier blandas manlig och kvinnlig energi till den helande balans som kommer genom kontakt med Självet. 2003

Satsang

- en av de mer uppskattade

En samling live-inspelningar från Australien, USA, Tyskland och Danmark med Premal och Mitens kraftfulla enkelhet. Satsang är en meditation, och skivan är utan applåder, lyssnaren inbjuds att sjunga med i sångerna och sitta med slutna ögon under meditationen. Skivan innehåller nya versioner från The Essence och Love is Space ( t ex Gayatri Mantra, Chidananda, Yemaya Assessu m fl) och några av Mitens kompositioner ( t ex Empty Heart, The Strength of a Rose m fl) tillsammans med en studioinspelning av All is Welcome Here. Ett värdefullt firande av tystnadens heliga rum. Med musiker som Kit Walker, Maneesh de Moor, Praful och andra. 2002

Embrace

En länge efterlängtad nyinspelning från Deva Premal på toppen av vad hon kan åstadkomma, där hon uttrycker mantranas urgamla visdom genom nutida musik. Hennes röst är fylligare och säkrare än någonsin, och är en unik pelare i den indiska musikens stora trädgård. Deva Premal är till Sanskritmantran vad Enya är till den keltiska musiken. Hennes mjuka själfulla röst i de lägre oktaverna ger en härlig atmosfär med lätta rytmer som tillsammans med Miten tar lyssnaren på en resa i själens djup. En skiva som sätter liv i dina chakran. 2002

Love is Space

- en av de mer uppskattade

Premals andra skiva, inspelad Live i USA. Innehåller sex heliga mantran från Indien, inklusive Gaté Gaté, Buddhas hjärt-sutra och Om Mani Padme Hum, den traditionella tibetanska åkallan. Dessutom flera konsert-favoriter och den Västafrikanska Idé Werê Werê. 2000

The Essence

- absolut mycket uppskattad

Premals debutalbum har blivit en bästsäljare och en av de populäraste skivorna i New-Age-världen. 1998

 

”…Min favorit-cd för att göra yoga är Deva Premal’s ”The Essence”. I själva verket göra jag min lärare tokig, för det är den enda skiva jag vill lyssna på” Cher

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490