En viktig aspekt av ätandet är smakerna. Idealet är att en måltid innehåller alla sex smakerna (sött, surt, salt, starkt, bittert och kärvt/astringent). Saknas någon smak blir du mera sugen senare.
Våra kryddblandningar innehåller alla smaker utom syrligt, och proportionerna ger en balanserande effekt på Vata, Pitta respektive Kapha. De innehåller inte klumpförebyggande medel eller andra tillsatser. Använd dem i matlagning, som bordskrydda och i salladsdressing. Utmärkt som pålägg på smörgås, riskex m m. Ha en av varje på köksbordet och prova vilken som passar dig bäst, på olika maträtter och brödsorter. Finns även i refillpåse. Observera att vi inte får skriva att de är 100% ekologiska, då måste vi betala en avgift och ha en omfattande inspektion. Vi köper in varorna som i Tyskland betecknas KbA, kontrolliert biologischen anbau.
Kardemumma, fänkål, ingefära, kanel,
spiskummin, hing, gurkmeja, rörsocker och bergssalt.
Fänkål, koriander, spiskummin,
gurkmeja, ingefära, rörsocker och svartsalt.
Ingefära, kardemumma, svartpeppar,
spiskummin, gurkmeja, nejlika, kanel, bockhornsklöver och bergssalt.
Allt salt ökar Pitta och Kapha, men bergssalt gör det i mindre utsträckning. Finns som vitt och svart. Svartsalt har en högre mineralhalt av bl a magnesium som ger en karaktäristisk smak av kokt äggvita. Bergssalt kallas ibland också Himalaya-salt.
Vi säljer också Fänkål (hel), Gurkmeja, Hing/Asafoetida (ett alternativ till lök och vitlök), Koriander (hel), Lakritsrot (pulver) och Spiskummin (hel). Se beställningslistan.
Ayur-Veda AB | e -post: info@ayur-veda.se | Postgiro: 77 27 96-9 |
Box 78 | Fax: 0433-10492 | Bankgiro: 5450-4915 |
285 22 Markaryd | Tel: 0433-10490 |