Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Ayurvedaskolan

Kursinnehåll >>   Kursledare >>   Aktuella kursdatum >>

Våra kursledare

Samtliga lärare har gått hela vår 10-stegsutbildning. De ger också privat hälsorådgivning efter tidsbokning och kan anlitas för föredrag. De flesta av dem ger dessutom ayurvediska behandlingar, t ex marma.

Maivor Stigengreen har i samråd med ayurvedaprofessor L. M. Sigh (BHU, Varanasi, Indien) strukturerat dessa kurs och ansvarat för utbildningen av kursledare och hållit ayurvedakurser i mer än 20 år. Idag har Lola Svedenbäck i Luleå funktionen som rektor, se mer under Luleå.

Maivor samordnar tillsammans med Lennart Eriksson resor och behandlingar på Rajah-klinikerna i Kerala, Indien. Se www.ayurveda-resor.se

Kursorter från norr till söder, samt Finland.

 

Kalix

tel: 070-2987 408

Jag heter Lena Lundbäck-Thudin och har varit verksam som frisör i 20 år, ett skapande arbete som jag gillat. Fick astmatiska problem av alla kemikalier som användes. Kom i kontakt med Ayurveda och blev hjälpt.

Därefter började jag fördjupa mig i den indiska läkekonsten och idag är jag utbildad hälsorådgivare. Har även studerat ekologisk hårvård så de giftiga kemikalierna åker bort från min kombinerade salong och mottagning. Jag har idag förmånen att få göra det jag verkligen vill, att hjälpa andra att hitta tillbaka till sin egen hälsa på ett enkelt och naturligt sätt. Nu bidrar jag till en friskare och hälsosammare miljö för människor att leva i. Lena håller Steg 1.

Luleå

tel 0920 - 22 18 10   www.humanhealth.se

Lola Svedenbäck har arbetat med Ayurveda sedan 2000 och är idag, tillsammans med Ann Sundberg, verksam inom Human Health. Ayurvedaskolan Human Health som bygger på tidigare Ayurvedaskolan i Markaryd. Lola är rektor och ansvarar för utbildningar till Ayurvedisk hälsovägledare, steg 1-10 samt de behandlingskurser som leder fram till Ayurvedisk terapeut. Lola är också ansvarig för hälsovägledare och kursledare runt om i Sverige.

Human Healths verksamhet omfattar förutom Ayurvedaskolan Human Health en ayurvedisk klinik med hälsovägledning och 20-talet behandlingar inklusive Pancha Karma. I verksamheten finn stöd till ledare och medarbetare, Quigong, yoga och Reiki. Indienresor ordnas också.

Skellefteå

tel: 0910 16000  www.ayurveda-friskvard.se 
Inga-Lill Hultdin. Jag fick hjälp genom Ayurveda att tillfriskna och hitta mig själv igen efter en lång sjukskrivning. Därigenom väcktes mitt intresse för att lära mig mer om Ayurveda. Det kändes så enkelt, rätt och naturligt. Jag har därför utbildat mig till ayurvedisk hälsorådgivare och har nu förmånen att kunna hjälpa andra att hitta balansen i sitt liv. Inga-Lill håller Steg 1 - 3.

Umeå

tel: 070-621 8387  www.greenbutterfly.se
Therése Georgsson vägleder dig till en bättre hälsa utifrån ett ayurvediskt och yogiskt perspektiv. Hon arbetar som ayurvedisk hälsovägledare och terapeut samt kundaliniyogalärare i Umeå med omnejd. Hon håller grundutbildning i ayurveda, steg 1-3. Hon håller även föredrag om Ayurveda vilket kan kombineras med yogapass och även gongmeditation.

Sollefteå

tel: 070-358 56 23   www.insiktshalsa.se
Jeanette Nilsson upptäckte Ayurveda under ett kritiskt skede i livet. Genom att sprida denna kunskap vill hon nu medverka till att ge även andra samma möjlighet att på ett enkelt och självklart sätt finna balans och öka medvetenheten om vår egen inneboende kraft. Jeanette håller Steg 1.

Karlstad

tel: 070-236 3396   www.ayurvedalivsbalans.se

Pia Jonna Ludvigsson håller Steg 1.

Stockholm, Se Malmö

tel: 070 34610631

Kaija Viljanen håller steg 1-10, se nedan på Malmö.

Stockholm, Se Gränna

tel: 0390-41341

Susanne Montelius håller steg 1-10, se nedan på Gränna.

Söderköping, Se Malmö

tel: 070-3461 631

Kaija Viljanen håller Stig 1-10, se nedan på Malmö.

Gränna / Nässjö

tel: 0732-01 75 31   www.yantra.nu

Susanne Montelius håller steg 1-10. Susanne har utbildat hästar och ryttare i hela sitt liv, efter en ridolycka började en mödosam väg tillbaks till hälsa. I sitt sökande efter hjälp, fann hon Ayurveda. Livsödet övervanns i och med detta möte. I takt med utbildningen skedde ett tillfrisknande och idag ser hon det som en gåva att få delge andra som vill finna sin väg till optimal hälsa.

Göteborg

tel: 031-19 82 41   www.mimerskalla.nu

Hasse Bengtson har mångårig erfarenhet som lärare inom olika områden och har haft Ayurveda som följeslagare sedan 1984. Han arrangerade kurser och konsultationer bl a för Maivor under flera år, och sålde under samma tid ayurvediska produkter. Hasse håller Steg 1 - 10 och meditationskurser, även på andra orter.

Göteborg

tel: 0707-73 66 51   www.moveri.info/karin

Karin Persson träffas på Moveri - Centrum för terapi och friskvård, i centrala Göteborg. Hon ger hälsokonsultationer, marmabehandlingar, föreläser samt håller Steg 1 i Ayurveda. Karin är även utbildad yoga- och meditationslärare, massör och psykosyntesterapeut.

Svenljunga

tel: 0325-62 01 41   www.ingelarobertsson.se

Ingela Robertsson håller Steg 1 , ger hälsokonsultationer, olika ayurvedabehandlingar och håller föredrag och matlagningskurser. Du träffar Ingela i Svenljunga och Falkenberg, eller på andra platser efter förfrågan.

Kungsbacka

tel: 0736-392966    www.insikten.net

Eva Sundén har drivit sin verksamhet "Insikten" i ca 15 år och har idag sin verksamhet främst på Yogaroom i Kungsbacka. Hon arbetar med ayurvediska konsultationer,föredrag,  massager & shirodra, är även aromaterapeut och reikilärare. Eva har utbildningar i steg 1 och 2

Halmstad

tel: 070-3784577   www.heladiginifran.se

Anna Martinsen håller i steg 1. Hon har även ayurvediska behandlingar och hälsorådgivning. Anna kom i kontakt med ayurveda när hon behövde hitta balans i sitt liv som småbarnsförälder. När hon hittade ayurvedas livskunskap ville hon dela det med andra och utbildade sig till hälsorådgivare och kursledare.

Malmö

tel: 070-3461 631

Kaija Viljanen håller Steg 1-10, och gärna kurser och konsultationer på andra orter som Linköping, Norrköping och Söderköping. Kaija är massageterapeut, danspedagog, Reiki-healer samt ger relax-träning. Och naturligtvis - yogalärare.

Ronneby samt S:t Olof (Österlen)

tel: 070-333 8211   www.floweryoga.nu

Åsa Nyström vägleder mot en bättre balans i kropp, själ och ande med hjälp av Ayurveda, yoga och avspänning. Åsa håller steg 1 - 3 i byn Sankt Olof på Österlen. Hon arrangerar också hälsoresor till Indien.

Ystad

tel: 070-598 85 75   www.sattvaayurveda.se 

Lena Andersson jobbar i centrala Ystad i ett vackert sekelskifteshus. Mitt sökande efter min egen hälsa resulterade i ett helhetstänkande - Ayurveda. Yoga har förenat mig med ett mjukt och varsamt sätt att leva. Jag delar gärna med mig av mina Ayurveda, Yoga, meditation och dess filosofi. Du kan få kroppsbehandlingar, hälsorådgivning och jag håller Egenvårdskurser Steg 1 och 2.

Finland, Jakobstad

tel: +358 (0)50 5676 371

Britt-Marie Löw. När jag kom i kontakt med Ayurveda var det en stor glädje att komma till insikten att vi själva med enkla medel kan påverka vår hälsa. Det kändes som om jag hittat hem. Jag känner stor tacksamhet att kunna dela med mig av detta, såväl i Jakobstad som på andra orter. Britt-Marie håller Steg 1-7.

 

Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490