Till vår nya webshop
Senaste Nytt!
Kundinformation
    läs mer >>

Hudvård & hygien

Helén Hellström har med sina kunskaper och mångåriga intresse inom detta område utvecklat flera läckra och helt naturliga produkter för din dagliga hudvård. (Det är f ö också Helén som är mamma till aromoljorna för Vata, Pitta, Kapha och specialoljan Kvinno-Balans).

Din hud är inte bara ett reningsorgan, utan tar också upp och transporterar ämnen in i din kropp. Applicera därför inget på utsidan som du inte skulle vara beredd att ta invärtes. Se över ditt förråd. Kanske behöver något bytas ut direkt? Med våra produkter slipper du medverka till plågsamma djurförsök. Från oss kommer du inte att lockas med exklusiva förpackningar. Istället satsar vi på produkternas kvalitet.

En naturlig hudkräm möglar inom 2-4 veckor utan konserveringsmedel. Vi har därför valt parabener som är godkänd livsmedelstillsats och använder det i minimal kvantitet. För närvarande har vi inga parabener i det tre hudkrämerna för Vata, Pitta och Kapha samt i Deodoranten, och vi arbetar på att finna lösningar till övriga produkter.

Kost och dygnsrutiner har stor inverkan på huden. Har du acne eller oren hud, drick ett par koppar Pitta-Balans-té per dag. Det är renande. Alternera med Kvinno-Balans-té (även för män). Undvik ost, fil, choklad och godis. Rengör huden med Rengöringslotion.

Vid en personlig hälsorådgivning får du mer specifik vägledning.
Hälsokonsultation

Nyhet - Heléns Ringblom-salva

Till torr hud föreslår vi Heléns Ringblom-salva. Det är en fet handkräm som kan användas även till spruckna fötter och andra delar av krpppen, Baserad på raps- och sesamolja, bivax, cacaosmör och ringblomsextrakt. Dessutom E-viotamin och lavendelolja. Inga konsistensgivare, och eftersom det är en salva utan vatten behövs inget konserveringsmedel.

Heléns RengöringslotionHeléns Rengöringslotion

Applicera på ansikte och hals och skölj med ljummet vatten. Utmärkt att ta bort ögonmakeup med, då den inte innehåller eteriska oljor. Ger en behaglig, len känsla.

 

Heléns Skin Tonic

Ansiktsvatten för alla hudtyper. Appliceras i ansikte och på hals efter hudrengöring. Uppfriskande.

Heléns AnsiktsoljaHeléns Ansiktsolja

En mjuk skön olja som alternativ till ansiktsvatten. Tag 3 droppar olja och några droppar vatten i handen. Applicera på lätt fuktad hud. När du är torr smörj in med någon av nedanstående krämer anpassade efter ditt behov.

 

Vata-Balans hudkräm

Vata-Balans hudkrämFör torr eller åldrande hud. Len, vitaminrik kräm med närande morotsextrakt. En lite fetare kräm som ändå absorberas lätt utan att ge oljig eller kladdig känsla. Utmärkt även som nattkräm. Mild doft av Ylang-Ylang. Vata-hudkräm innehåller inte parabener.

Pitta-Balans hudkräm

För normal, känslig, oren eller irriterad hud. En skön, fuktgivande kräm med ringblommans alla välgörande egenskaper. Bra om huden blir irriterad t ex vid bildskärm. Krämen doftar härligt av ros.

Kapha-Balans hudkräm

För hud som lätt blir fet och grovporig. En lätt, uppfriskande kräm som innehåller hamamelis (trollhassel) och salvia. Sammandragande inverkan på öppna porer. Fräsch doft av kamfer och rosmarin.

Heléns Body Lotion

Heléns Body LotionFör alla hudtyper. Lätt, smidig fuktgivande lotion som passar till ansiktet såväl som till resten av kroppen. Vitaminrik. Innehåller läkande aloe-vera och kamomill. Utmärkt efter solbad. Även lämplig som handkräm och för män som after shave. Subtil doft av rosenträ och en aning apelsin.

 

Heléns ÖgongeléHeléns Ögongelé

Fuktighetsbevarande. Klappas in lätt på det ömtåliga partiet runt ögonen. Ger en fräscht svalkande känsla.

Heléns Fotkräm

En fräsch, lenande kräm för trötta fötter. Baserad på rapsolja, silkesprotein, sheasmör och eteriska oljor.

Heléns Hudsalva med Grapefruktkärnextrakt

En ljuvlig, väldoftande salva med grapefruktkärnextraktets välgörande egenskaper. Baserad på rapsolja, lanolin, bivax och eteriska oljor.

Heléns Aloe-deo

En naturlig deodorant av kristalliserat mineralsalt av kalium och aluminium där aluminium är bundet som en jon. Denna jon tränger inte igenom huden till skillnad från aluminium-klorid som ingår i vanliga deodoranter. Denna deodorant reagerar med svett på huden och hindrar den bakterietillväxt som skapar dålig lukt. Deodoranten hindrar inte kroppens ventilationssystem vid svett, och stänger inte inne värme. Frisk doft av rosenträ och apelsin.

Enligt EU-regler ska innehåll numera deklareras med internationellt gångbara namn. Vi kommer efterhand vi nytrycker etiketter att ändra innehållsförteckningarna till så kallade INCI-namn. Själva innehållet är dock detsamma som tidigare.

Classic Ayurveda Hårvård

Classic Ayurveda Shampoo  

Vi är mycket glada för detta shampo. Det är milt och effektivt, med amalaki, neem och andra ayurvediska örter. Med ekologisk mandelolja Det är certifierat som kontrollerad naturkosmetik med den märkning (BDIH, kontrollerad naturkosmetik) som används av Dr Hauschka, Weleda och andra kvalitetsföretag. Troligen är detta det bästa ayurvediska schampo som finns på marknaden. Ger ett behagligt skum. En erfarenhet är att det inte behövs balsam efter, Vata-håret blir mindre flygigt.

Classic Ayurveda After Oil Shampoo 

Detta shampo passar när du först masserat hårbotten med olja. Detta schampo gör det enkelt att få bort överflödig olja utan att använda mycket schampo och att håret torkas ut. Massera in shampo utan vatten, och skölj först därefter igenom med vatten.

De som provat dessa två shampon är mycket nöjda och säger att håret går lätt att kamma ut, det håller formen bättre, håret känns rent länge samt att torrhet i hårbotten har försvunnit. Mycket prisvärda shampon.

Classic Ayurveda Hårolja  För hår och hårbotten. Vatareducerande även för sinnet. Massera in på kvällen. Kan även sitta kvar över natten och tvättas ur på morgonen. Innehåller sesamolja med amalaki, bringraj, brahmi och kalamus. BDIH-certifierad naturkosmetik.                 

Övriga hygienprodukter

 

 

Ayurdent tandkräm

Ayurvedisk tandkräm med över 20 olika örter och oljor. Innehåller ej SodiumLaurylSulfat.
Fräscht örtkryddig, känns verkligen som Äkta Vara. Löddrar inte, mycket dryg, ger en känsla av att hela munnen decinfieras.

Vicco Tandkräm  För närvarande slutsåld, se mer info på vår webshop.

Tungskrapa

Tungan speglar bl a renheten i dina inre organ. Rengör tungan direkt när du stigit upp. Tungskrapan är behagligare, effektivare och mer hygienisk än en tandborste.

ChandrikaChandrika

Den klassiska gröna ayurveda-tvålen, som tilltalar så många i kvalitet och doft. Har du provat den? Innehåller sandel, patchouli och många örter. 75 gram.

Mysore Sandal

En annan populär ayurveda-tvål. Sandelträoljan är antiseptisk och motverkar uttorkning av huden. 75 gram.

Neem Sensitiv från Classic Ayurveda

En utsökt tvål för känslig hud, framställd av 100 % ekologiska råvaror, oljor från palm, kokos, solros och mandel, samt eteriska oljor och Neem-extrakt. Neemträdet lovordas i ayurvediska texter för att det skyddar, vårdar och revitaliserar huden.

Mysore Trio-pack

En sandel, en ros och en jasmintvål. Stora runda, 120 gram vardera, härliga att hålla i handen.

 
Ayur-Veda AB e -post: info@ayur-veda.se Postgiro: 77 27 96-9
Box 78 Fax: 0433-10492 Bankgiro: 5450-4915
285 22 Markaryd Tel: 0433-10490